Udlejning skaber større produktivitet

Hos City Elektrikeren i Glostrup lejer de varer og udstyr hos Solar Udlejning Powered by NetHire – også selvom de i nogle tilfælde har udstyret selv på værkstedet. Direktøren for City Elektrikeren Jan Skovsgaard fortæller, at der er bedre økonomi i at få lejet udstyr leveret inden for en time, end at de ansatte selv skal forlade en arbejdsopgave for at køre ind på kontoret.

CASE: Det kan virke paradoksalt og som den omvendte verden, at de hos City Elektrikeren vælger at leje, for eksempel en Wienerstige, når de selv har den stående på værkstedet i Glostrup. Men ikke desto mindre er det, hvad direktøren i City Elektrikeren Jan Skovsgaard opfordrer medarbejderne til at gøre, når de står ude i marken og mangler udstyr eller materiel.

– I starten lød det også lidt mærkeligt i mine ører, at vi skulle leje udstyr, vi selv har stående på værkstedet. Men vi arbejder over hele Sjælland, og oftest er det en bedre forretning for os, at vi kan bestille en ekspreslevering hos Solar Udlejning, og så har vi den efter en time. Det kan vi ikke gøre hurtigere selv, fortæller Jan Skovsgaard.

Optimering af arbejdstiden er nøgleparameteret her og som tilføjer den store værdi for City Elektrikeren. Som mindre virksomhed ligner de mange andre med omkring 15 ansatte, og derfor skal ressourcerne udnyttes optimalt og ikke mindst, hvor det batter mest – ude hos kunden.

Enkelt og brugervenligt
Det kan Jan Skovsgaards medarbejder elektriker Henrik Nielsen, 37 år, skrive under på. Han er på opgave i Hillerød, og han har flere gange haft brug for at bestille hos Solar Udlejning.

– Jeg er tit ude på arbejdsopgaver alene, så hvis jeg skal ind på værkstedet og hente udstyr, så kan det sagtens tage et par timer. Det betyder, at arbejdet kommer til at ligge helt stille, mens jeg sidder i varevognen, og så giver det bedre mening, at jeg lejer udstyret og arbejder videre med andre arbejdsopgaver ude på lokationen, siger Henrik Nielsen som har været i ni år hos City Elektrikeren.

For Henrik Nielsen er det især enkeltheden og brugervenligheden, som er med til at gøre bestilling af materiel til en nem og hurtig løsning.

– Jeg kan godt lide, at jeg bare skal bestille varen, oplyse om leveringsadressen, og så har jeg det en time efter. Det samme gælder, når jeg er færdig med udstyret igen. Her returmelder jeg det, og kort tid efter står der en fragtmand og henter det igen. Der er ingen vedligeholdelse, kørsel eller andre udfordringer i det for os, hvilket gør det utrolig nemt, lyder det fra Henrik Nielsen som også nævner fagligheden hos Solar Udlejning som en ekstra bonus.

– Deres medarbejdere i support-telefonen ved rent faktisk, hvad de taler om, fordi det er fagfolk i den anden af røret. Så der er mange gode grunde for mig at vælge den løsning.

Frihed under ansvar
Direktør Jan Skovsgaard kan sagtens forestille sig at leje af udstyr bliver endnu mere udbredt i City Elektrikeren. Han lader det således helt og holdent være op til den enkelte medarbejder, hvornår de skal leje.

– Som så mange andre virksomheder, så arbejder jeg under princippet ”frihed under ansvar”, og jeg stoler på mine medarbejdere. Hvis de mener, at det i en given situation er mere optimalt at leje det hos Solar Udlejning, end selv at køre efter det, så blander jeg mig ikke i det. Jeg kan i hvert fald bare konstatere, at vores produktivitet i mange tilfælde stiger, når vi lejer udstyret, fortæller Jan Skovsgaard afslutningsvis.

Netop nu har Solar Danmark og NetHire udgivet en ny browserbaseret webshop, som supplement til app’en. Kunder med Solar log-in kan derfor nu logge på den nye udlejningswebshop Solar-udlejning.dk for at se lejepriser og produktudvalg.